***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Десетки арестувани в деня на погребението на Алексей Навални. Огромен кран падна върху строежа на метрото в София

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 1 март   

 

Десетки хора бяха задържани в Русия в деня на погребението на Алексей Навални, оповестиха опозиционни на Кремъл медии.

В Москва бяха арестувани минимум трима души бяха задържани в Москва по време на погребението на съветския опозиционер Алексей Навални ", съобщи телевизия " Дождь " ( " Дъжд " ).

" Двама души бяха задържани на мост сред църквата в Москва " Света Богородица ", където бе отслужено опелото, и Борисовското гробище, където се състоя погребението на рецензия на съветския президент Владимир Путин ", добави опозиционната на Кремъл медия.

" След погребението бе арестуван и заместник-председателят на московската организация на опозицонната партия " Яблоко " ( " Ябълка " ) Андрей Морев. Той бе арестуван във трен на метрото на станция Марино, покрай църквата, в която бе отслужено опелото за Навални ", добави " Дождь ".

" Около Борисовското гробище бе арестуван мъж ", скандирал " Долу Путин! ", добави медията.

ВИДЕО

***

Министърът на защитата на Канада Бил Блеър е подготвен да изпрати стеснен брой военнослужещи за образование на украинските войски в Украйна, стига тази интервенция да се организира надалеч от фронтовата линия на войната с Русия и да има ясно изразена небойна роля.

В изявлението за вестник Star Блеър декларира, че концепцията е била разисквана по-рано тази седмица в Париж, където той взе участие в среща на върха по въпросите на сигурността дружно със съдружниците на Канада от НАТО и други поддръжници на Украйна.

***

Албанският министър председател Еди Рама съобщи, че освен Албания, а всички балкански водачи, които са участвали на отдадената на Украйна среща в Тирана на 28 февруари, са споделили " да " на предлагането на украинския президент Володимир Зеленски за взаимно произвеждане на въоръжение сред Украйна и Балканите, заяви Евронюз Албания.

***

Огромен кран падна върху градежа на метрото при комплекс " Червено знаме " на бул. " Шипченски проход ".

Запречил е " Шипченски проход ". Като по знамение няма потърпевши, оповестява Българска национална телевизия.

Инцидентът удостовери инж. Светослав Статев от " Метрополитен " ЕАД. Няма потърпевши, няма смачкани коли, акцентира той.

СНИМКИ

***

„ Най-трудно се финансирахме преди да стартираме да получаваме дотация. Сега получаваме 3 милиона и Възраждане става огромна мощ. Сега нещата са разнообразни, тъй като към този момент може всичко да се заплати – рейсове, хора, сандвичи, пиари и така нататък “

„ Обвинението, че сме русофилска партия не дава отговор на истината във връзка с нашите програмни документи. Има заигравка с русофилския избор. Това е по-скоро лекомислен облик “.

***

***

„ Категорично мога да заявя, че Министерството на нововъведенията и растежа не е подписвало контракт с " Лукойл ", както и не е предоставило финансиране на " Лукойл ". Това е един от образците за дезинформация, изважда се информация от подтекста “.

***

Областната дирекция на полицията във Варна търси лицето Силвия Руменова Балабанова. 

Жената е на 45 години, напуснала домът си в ж.к. " Възраждане " на 29.02.2024 година и оттогава е в неопределеност. За последно е засечена към 09:20 часа в рейс № 148, движещ се в посока центъра на гр. Варна.

***

„ Благодаря ти за тези 26 години безусловно благополучие. Да, даже през последните три години на благополучие. За любовта, за това, че постоянно ме поддържаше, за това, че ме караше да се дръзвам даже от пандиза, за това, че постоянно си мислил за мен “. 

***

Президентът на Молдова Мая Санду разяснява решението на приднестровските депутати и техния апел към Русия за дипломатическа отбрана, като съобщи, че с дейностите си Тираспол се надява да получи финансиране от Кремъл, съобщи базирината в Киев новинарска организация Укринформ, цитирина от Българска телеграфна агенция.

" Тираспол (столицата на непризната Приднестровска република) желае пари, виждам, че те се обърнаха към Москва и към интернационалните структури и организации. В същото време съветската агитация популяризира тази измислена история (за възможното анексиране на Приднестровието) ", сподели Санду.

***

Изказването на френския президент, че не е изключено в предстоящ миг да се стигне до разполагане на западни войски в Украйна, раздруса съдружниците от НАТО. Но съгласно анализатори то има и друга последица и тя е, че думите му са основали нов разлом в връзките с другата част от „ мотора на Европейски Съюз “ – Германия.

Отказът на Макрон да изключи опцията в Украйна да бъдат изпратени западни войски разкри дълбоките несъгласия с обичайния френски сътрудник Берлин, от които може да се възползва Русия, предизвестяват специалисти, представени от Франс прес.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР